Kuusalu pastoraadi toetuseks

Neljapäeva, 24. aprilli õhtupoolikul süttis arhitektuurimälestiste hulka arvatud Kuusalu kiriku juures asuva pastoraadihoone katus, põlengu tagajärjel hävis hoone katus ning sisse langesid osaliselt vahelaed. Inimesi põlengu puhkedes hoones ei viibinud. Põlenud hoones asetses koguduse kantselei. Kultuurimälestiste riikliku registri järgi on Kuusalu pastoraat ehk õpetajamaja kirikumõisa varasema hooneterohke ansambli vanim hoone ning üks vanimaid pastoraadihooneid Eestis. Kuusalu pastoraat on ehitatud ajavahemikul 1792-1798.

Kuusalu Vallavalitsus palub heade inimeste abi, kogumaks vahendeid pastoraadi taastamiseks. Toetussummad palutakse üle kanda Kuusalu Vallavalitsuse arveldusarvele SEB Pangas, EE931010002025535001, selgitusse lisada „Kuusalu pastoraadi taastamise toetuseks“.

Kontaktid:

  • EELK Kuusalu Laurentsiuse koguduse õpetaja Jaanus Jalakas, telefon 5044714.
  • Kuusalu vallavanem Urmas Kirtsi, telefon 5033869.

KOMMENTEERI

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s