Kuusalu vallavolikogu valis külaelukomisjoni esimeheks ANDRES ALLMÄGI

2. aprillil toimunud vallavolikogu istungil avaldas Kuusalu vallavolikogu 12 poolt ja 5 vastuhäälega  umbusaldust senisele külaelukomisjoni esimehele Emil Rutikule ning valis 13 poolthäälega (keegi vastu ei olnud) uueks esimeheks valimisliitu Ühine Kodu kuuluva Andres Allmägi.

26. märtsi istungil esitatud umbusaldusavalduse tekstis on öeldud:  “Emil Rutiku esines Kuusalu vallavolikogu eelmisel istungil avaldusega, milles teatas oma välja astumisest valimisliidust Ühine Kodu. Sellega avaldas ta sisuliselt umbusaldust mitte ainult oma valimisliidu kaaslastele vaid ka kõigile teistele volikogu- ja vallavalitsuse liikmetele, kes on andnud allkirja koalitsioonilepingule.

Arvestades asjaolu, et koalitsioonileppe kohaselt on külaelukomisjoni esimehe ametikoht valimisliidu Ühine Kodu mehitada ning Emil Rutiku, kuulumata enam valimisliidu koosseisu, pole esitanud avaldust külaelu komisjoni ametikohalt tagasi astumiseks, ei pea meie, allakirjutanud, enam võimalikuks tema jätkamist külaelukomisjoni esimehena ning avaldame talle umbusaldust. “

Vallavolikogu esimehe Enn Kirsmani sõnul oli kõigi avaldusele allakirjutanute jaoks äärmiselt ebameeldiva sammuga, kuid kuna Emil Rutiku, koalitsioonilepingule alla kirjutades nõustus sellega, et külaelukomisjoni esimehe ametikoht mehitatakse valimisliidu Ühine Kodu poolt, siis pidi ta endale teadvustama liidust välja astumise tagajärgedega. Et Emil Rutiku pole vabatahtlikult komisjoni esimehe kohalt taandunud, aga külaelu ja kodanikuühiskonna edendamine on meie valimisliidu prioriteet, ei jäänudki koalitsioonil üle muud, kui astuda see äärmuslik samm.

„Ka poliitikas kehtib Newtoni kolmas seadus, mille kohaselt iga mõjuga kaasneb täpselt sama suur vastumõju,“ lausus volikogu esimees, „Nagu looduseski põhjustab sama suurusega mõjutus erineva tagajärje, siis nii juhtus ka volikogus – loodusseaduste vastu ei saa isegi volikogu koalitsioon.“

Uus esimees Andres Allmägi on Parksi küla elanik, ta on olnud nii Loksa vallavanem kui ka volikogu esimees, Kuusalu ja Loksa valdade ühinemisest 2005. aastal on ta kuulunud ühendvalla volikokku. Andres Allmägi tegutses kuni komisjoni esimeheks valimiseni  külaelukomisjoni aseesimehena.

KOMMENTEERI

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s